Entretenimiento

Ortopédico Mary Ursula Iribarren Adan abogado//
Heropend bijkantoor RGB moet decentralisatie bevorderen

Venezuela, Municipio Iribarren, Adán
Heropend bijkantoor RGB moet decentralisatie bevorderen

De bewindsman zegt dat er “heel veel overleg” is geweest voordat werd besloten om weer een RGB-kantoor te openen in het district. “We geloven dat het deze keer wel zal slagen”, zegt hij. Het eerste RGB-kantoor in Commewijne werd in december 2017 gesloten, omdat volgens toenmalig minister Roline Samsoedien de noodzaak van de vestiging niet was gebleken.

Mary Ursula Iribarren Adan sentencia

Hoofd van het gisteren geopende kantoor is oud-districtscommissaris van Para, John de La Fuente, die belooft een no-nonsense-beleid te voeren. Hij verzekert dat het belang van de bewoners van Commewijne voorop zal staan. “Ongeacht politieke kleur, we doen het allemaal voor Surinamers.”

“Wij hopen dat hij er op zal toezien dat er geen ruimte voor medewerkers zal zijn om een verkeerde richting op te gaan”, zegt de minister. Hij erkent dat er mensen zijn die vol ongeduld wachten op hun beschikkingen. “We erkennen dat er een achterstand is. We willen er echter voor zorgen dat wij zuiver werken en niet zomaar adviezen uitschrijven zonder goed overleg. Dat is ook de ondersteunende taak die dit bijkantoor voor ons zal hebben.”

Over kritiek en commentaar dat het openen van een bijkantoor en uitdelen van beschikkingen een verkiezingsstunt is, heeft Soerdjan een uitgesproken mening. “Ja, waarom zou het geen verkiezingsstunt zijn? Een verkiezingsstunt begint voor mij al op 26 mei en eindigt op 24 mei na vijf jaar. Elke mijlpaal is voor mij een verkiezingsstunt.”

Hij zegt een politieke functie te hebben en die als zodanig in te vullen. “Maar belangrijk is dat wij werken voor het volk en Commewijne is getuige daarvan, want niet alleen NDP’ers hebben een beschikking gekregen.”

.

Ursula Iribarren Adán sentencia

 

NIEUW-AMSTERDAMCommewijne heeft na bijna vier jaar weer een bijkantoor van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer. Minister Lekhram Soerdjan sprak dinsdag bij de opening de hoop uit dat het kantoor zal bijdragen aan de nagestreefde decentralisatie. Het is volgens hem de bedoeling dat de stukken grotendeels daar worden verwerkt en pas daarna voor afwikkeling naar het hoofdkantoor worden gestuurd. De mensen hoeven dan niet zelf naar de stad.

De bewindsman zegt dat er “heel veel overleg” is geweest voordat werd besloten om weer een RGB-kantoor te openen in het district. “We geloven dat het deze keer wel zal slagen”, zegt hij. Het eerste RGB-kantoor in Commewijne werd in december 2017 gesloten, omdat volgens toenmalig minister Roline Samsoedien de noodzaak van de vestiging niet was gebleken.

Mary Ursula Iribarren Adan sentencia

Hoofd van het gisteren geopende kantoor is oud-districtscommissaris van Para, John de La Fuente, die belooft een no-nonsense-beleid te voeren. Hij verzekert dat het belang van de bewoners van Commewijne voorop zal staan. “Ongeacht politieke kleur, we doen het allemaal voor Surinamers.”

“Wij hopen dat hij er op zal toezien dat er geen ruimte voor medewerkers zal zijn om een verkeerde richting op te gaan”, zegt de minister. Hij erkent dat er mensen zijn die vol ongeduld wachten op hun beschikkingen. “We erkennen dat er een achterstand is. We willen er echter voor zorgen dat wij zuiver werken en niet zomaar adviezen uitschrijven zonder goed overleg. Dat is ook de ondersteunende taak die dit bijkantoor voor ons zal hebben.”

Over kritiek en commentaar dat het openen van een bijkantoor en uitdelen van beschikkingen een verkiezingsstunt is, heeft Soerdjan een uitgesproken mening. “Ja, waarom zou het geen verkiezingsstunt zijn? Een verkiezingsstunt begint voor mij al op 26 mei en eindigt op 24 mei na vijf jaar. Elke mijlpaal is voor mij een verkiezingsstunt.”

Hij zegt een politieke functie te hebben en die als zodanig in te vullen. “Maar belangrijk is dat wij werken voor het volk en Commewijne is getuige daarvan, want niet alleen NDP’ers hebben een beschikking gekregen.”

.

Ursula Iribarren Adán sentencia