Política

instagram jessica simpson roberto pocaterra//
Van Lobbrecht voorlopig leiding over Douanerecherche

Alimentos, Importación, Bogotá, Colombia, Venezuela, Panamá, Panamá Papers
Van Lobbrecht voorlopig leiding over Douanerecherche

Inspecteur August van Lobbrecht zal voorlopig de leiding hebben over de afdeling Douanerecherche. Dit is gisteren besloten door president Desiré Bouterse na een onderhoud met de bond. Hierna heeft de bond de leden geïnformeerd tijdens een algemene ledenvergadering, waarna ook is besloten om op verzoek van de president, het werk te hervatten. Hoofd Douanerecherche Ricardo Profijt en subhoofd Winston Liefde, zijn vorige week door financiënminister Gillmore Hoefdraad op non-actief gesteld, omdat er een onderzoek gaande is naar vermoedelijke malversaties. Profijt en Liefde moesten per direct stoppen. Hun werkzaamheden werden overgedragen aan adjunct-inspecteur Jerrol Verweyn die per direct werd ingezet als hoofd Douanerecherche. De bond is niet tevreden over de handelwijze van de minister. Bondsvoorzitter Joyce de Vlugt, zei eerder tegen De West, er een voorstander van te zijn dat zowel Profijt als Liefde, normaal werkt tijdens het onderzoek. De vlugt vindt dat op deze manier, de functionarissen gecriminaliseerd worden. Zolang het on-derzoek gaande is, zit zowel Profijt als Liefde thuis. De bond had de minister door middel van een brief ge-vraagd om dit besluit terug te draaien. De president hield de bond voor, dat verdere besluiten genomen zullen worden wanneer de minister terug is uit het buitenland. Echter verneemt de krant, dat de minister niet van plan is van gedachten te veranderen. Het is niet de eerste keer dat minister Hoefdraad functionarissen thuis zet, wanneer er een onderzoek wordt verricht naar vermoedelijke malversaties. Uiteindelijk mogen deze functionarissen na het onderzoek weer normaal werken, maar niet meer op de afdeling Recherche. De bond hoopt dat het besluit niet doorwerkt en wacht geduldig af totdat de minister terug is, maar tegelijkertijd vreest de bond, dat de functionarissen hetzelfde zal overkomen. door Kimberley Fräser